INNOVATIEF EN DUURZAAM

PaperWise: papier en karton van landbouwafval

Sinds kort is er een milieuvriendelijk alternatief voor papier en karton op de markt. PaperWise gebruikt landbouwafval als stengels en bladeren (die overblijven na de oogst) als grondstof voor de productie van papier en karton. De milieu-impact van PaperWise-producten is 47% lager dan dat van FSC-papier van houtvezels en 29% lager dan dat van gerecycled papier. Met het gebruik van PaperWise belast u het milieu aanzienlijk minder. Het verkleint de ecologische voetafdruk die u achterlaat; u laat zien dat en hoe u bijdraagt aan een betere wereld.

 

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD


De productie van PaperWise milieuvriendelijk papier en karton vindt plaats in fabrieken in Colombia en India. Deze zijn van grote betekenis voor de lokale gemeenschappen. PaperWise neemt deze ketenverantwoordelijkheid zeer serieus en ziet erop toe dat de productie volgens de internationale MVO-richtlijnen verloopt.

Landbouwafval inzetten als grondstof voor kwaliteitspapier en karton is logisch, maar ook zeer innovatief. Het is zelfs zo innovatief dat gerenommeerde (milieu)keurmerken als FSC, het EU Ecolabel en het World Wildlife Fund (WWF) druk bezig zijn om het in de toekomst te erkennen.

Op dit moment voldoet PaperWise aan de onderstaande keurmerken en certificeringen:

• ISO 9001
• ISO 14001
• ECF bleaching
• ISO 9706
• Green Energy
• Elemental Chlorine Free
• productie met groene energie

Productafbeeldingen: Paperwise.eu

Productafbeeldingen: Paperwise.eu

VEELZIJDIG INZETBAAR


Paperwise is veelzijdig inzetbaar en verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Denk daarbij aan briefpapier, enveloppen, presentatiemappen, visitekaartjes enzovoort. Maar ook voor marketingdrukwerk en verpakkingen is PaperWise een prima toepassing met een degelijke en professionele uitstraling. De kartonsoorten zijn toepasbaar in bijvoorbeeld de voedselmarkt (het is geschikt voor voedseltoepassingen), de farmaceutische en de cosmetische markt. Met het gebruik van de milieuvriendelijke materialen van PaperWise geeft u uitdrukking aan uw milieubewuste gedachte en toont u uw maatschappelijke betrokkenheid voor een beter milieu.

Wilt u weten hoe PaperWise uw product kan versterken of hoe de PaperWise-producten binnen uw bedrijf toegepast kunnen worden? Of wilt u een overzicht ontvangen van de diverse soorten papier en karton die inzetbaar zijn? Aarzel niet en neem contact op met De Budelse. Bel De Budelse op +31 (0)495 498 000 of stuur een e-mail naar info@debudelse.nl