Unieke samenwerking tussen De Budelse en Fagron biedt kans op succes

Fagron NV/SA uit Waregem en De Budelse hebben beide hun handtekening gezet onder een langdurige samenwerkingsovereenkomst. Het Belgische bedrijf is voor Europese apothekers de grootste toeleverancier van grondstoffen om medicijnen te bereiden. “Als totaalleverancier wil Fagron apothekers gepersonaliseerd drukwerk van hoge kwaliteit aanbieden”, vertelt Business Development Manager Julie Vlerick. “De Budelse gaat dit drukwerk van bijsluiters, etiketten en medicijndoosjes voor zijn rekening nemen.” 

In het voorjaar van 2011 vond er in Budel een inspirerende sessie plaats tussen afgevaardigden van Fagron en De Budelse. Doel van de bijeenkomst: de mogelijkheden van samenwerking bekijken. Julie Vlerick kijkt met plezier terug op dit in haar ogen aangename overleg. “De lat voor een gebruiksvriendelijke, online applicatie en gepersonaliseerd drukwerk lag voor Fagron hoog”, steekt ze van wal. “Het was prettig om te constateren dat De Budelse met Xerox printers en een zelfontwikkelde webapplicatie dezelfde service en kwaliteit nastreeft.”

Gepersonaliseerde bijsluiters, etiketten en verpakkingen voor Belgische apothekers

Grote stap in gepersonaliseerd drukwerk

De samenwerking met De Budelse is voor de klanten van Fagron een stap met zevenmijlslaarzen. Jaarlijks tekenen Belgische apothekers voor maar liefst 12.500.000 bereidingen. “Aan dit duizelingwekkend aantal levert Fagron met grondstoffen, verpakkingen, drukwerk, afgewerkte producten en ondersteunende tools, een grote bijdrage”, vervolgt Julie Vlerick haar verhaal. “Met gepersonaliseerd drukwerk ontbrak nog één belangrijke schakel in deze keten. Daarom is het goed dat we De Budelse ontmoet hebben. Apothekers kunnen voortaan al hun bereidingen personaliseren. Dat geldt niet alleen voor bereidingen van doktersrecepten, maar ook voor huisbereidingen, eigen formulaties, die zonder doktersvoorschrift verkrijgbaar zijn. Denk aan bepaalde neussprays en hoestsiropen door de apotheker bereid.”

Gebruiksvriendelijke web-to-print applicatie

Dankzij een speciale, door De Budelse ontwikkelde web-to-print applicatie kunnen klanten van Fagron voortaan doosjes, etiketten en bijsluiters bestellen met hun eigen teksten, logo’s en naam erop. “Een apotheker maakt op de website van Fagron een eigen profiel aan, waarmee ze kunnen inloggen”, geeft Julie Vlerick tekst en uitleg over de web-to-print applicatie. “Vervolgens kiest hij de gewenste opmaak en tekst voor het drukwerk. Als hij akkoord is met zijn ontwerp, drukt hij op de knop verzenden. De Budelse print vervolgens de bestelling en levert het drukwerk binnen enkele dagen af bij de apotheker.”

Kleine oplages vanaf 100 exemplaren

Behalve voor een web-to-print applicatie op de eigen website kiest Fagron ook bewust voor digitale druktechniek. “Digitaal drukken stelt apothekers in staat om hun drukwerk in kleine oplages te bestellen”, verklaart Julie Vlerick. “Vanaf honderd exemplaren is het al mogelijk om een gepersonaliseerde bestelling te plaatsen.” Momenteel kunnen Belgische apothekers al een keuze maken uit ongeveer 250 verschillende doosjes en 200 etiketten. “De Budelse is zelfs in staat om de doosjes en de etiketten van braille te voorzien. Ook aan klanten met een visuele handicap wordt dus gedacht.”

Toekomstplannen

De focus van de samenwerking tussen De Budelse en Fagron ligt in eerste instantie op Belgische apothekers. Op termijn kunnen ook apothekers in Frankrijk en Luxemburg de vruchten gaan plukken van deze unieke web-to-print applicatie. “De eerste reacties zijn heel positief”, besluit Julie Vlerick. “Fagron Imprinta wordt een groot succes!

 

 

undefined