Voedselveiligheid stelt hoge eisen aan productieproces De Budelse

Samen met Packaging Techno-logist Peter Verheggen van Peijnenburg heeft De Budelse het productieproces kritisch onder de loep genomen. ‘Alle aanpassingen in de productie en het magazijn zijn erop gericht om risico’s voor de voedselveiligheid tot nul te reduceren’, legt Paul van Rooij uit. ‘De blik waarmee Peijnenburg kijkt, heeft onze ogen wel geopend.’ Sommige ingrepen lijken heel eenvoudig op het eerste gezicht, maar hebben een behoorlijke impact. ‘Denk bijvoorbeeld aan de haarnetjes die alle medewerkers voortaan verplicht moeten dragen als ze de productiehal betreden of het verbod om te eten en te drinken op de werkplek. Daarin maken we geen onderscheid: gelijke monikken, gelijke kappen.’

Audit

Van kunststof sloffen rondom de TL-buizen om te voorkomen dat glassplinters in het rond springen tot kunststof pallets die niet kunnen splinteren: alle procedures en instructies zijn besproken en op papier gezet. ‘Zelfs sociale werkplaats Westrom in Haelen hebben we onderworpen aan een audit’, vervolgt Paul van Rooij. ‘Het uitbreken en verpakken van de kartonnen opleggers besteden we hier uit. Peijnenburg wilde 100 procent zeker weten dat alle procedures aan de gestelde veiligheidsvoorschriften voldoen.’

Risico’s reduceren tot nul

Certificering halen

De huidige kennis van voedselveiligheid en kritische factoren in het productieproces staan volgens Paul van Rooij niet op zichzelf. ‘Voor andere opdrachtgevers in food, farmacie en cosmetica bedrukken we ook verpakkingen of wikkels die weliswaar niet rechtstreeks in contact staan met de producten. Maar de gestelde eisen blijven gelijk. Het is voor De Budelse een logische stap om die richtlijnen en procedures officieel vast te leggen. De volgende stap is certificeren. Dat kan BRC, HACCP of een ander systeem zijn. Graag laten we ons hierin leiden door de wensen van de klant.’

undefined