Serialisatie voor verpakkingen farmaceutisch bedrijf

Serialisatie voor verpakkingen farmaceutisch bedrijf

Soms leidt een rondleiding bij De Budelse tot voortschrijdend inzicht én een aanvraag voor complex drukwerk. Als specialist in packaging houden we van uitdagingen en gaan we graag op onderzoek uit naar een oplossing voor een nieuwe klant. Zeker als die klant tot een van de grootste farmaceutische bedrijven van de wereld behoort. De uitkomst van dit onderzoek smaakt naar meer. 

QR-codes printen met inktjetprinter 

De vraag kwam of we QR- of 2D- matrixcodes kunnen printen op dozen die gemaakt zijn van microgolfkarton. De Budelse heeft deze techniek in huis. Met behulp van bestaande digitale machines printen we variabele data op verpakkingen. De dikte van 1 millimeter vormde voor deze verpakking een extra uitdaging. Na enig speurwerk hebben we een oplossing gevonden, die voldoet aan alle controles en GMP-richtlijnen. 

QR-codes scannen en goedkeuren

Nauwkeurigheid is voor farmaceutische bedrijven van cruciaal belang. Daarom plaatsen we achter de printer een scanner die de QR-codes scant en goedkeurt. Elk doosje krijgt een unieke QR-code. Binnen de Europese Unie gaat dat een verplichting worden voor farmaceutische bedrijven. Daarbij maakt het niet uit of we één of duizend doosjes moeten printen. 

Alle disciplines onder één dak

De investering in een inktjet-printer en een scanner lijkt een kleine stap. De impact is groot. Voortaan voeren we de disciplines ‘drukken – stansen – plakken – bedrukken met unieke codes’ onder één dak uit. Deze oplossing levert een tevreden klant én een tevreden producent voor serialisatie van vouwdozen op.