De Budelse is BRC-gecertificeerd

Kwaliteit leveren we samen!

De Budelse is in control. Dat onderstreept de recent toegekende British Retail Consortium (BRC)-certificering. “Kwaliteitsmanagement staat bij ons hoog in het vaandel en nu voldoen ook de voedsel-veilige verpakkingen aan de internationale normen”, aldus kwaliteitsmanager Sylvia Kluskens. “Het is een harde eis die de markt stelt en een kwaliteitsnorm die we samen realiseren.”

De veranderingen bij De Budelse kunnen je bijna niet ontgaan. Wanneer je binnenloopt of de contactgegevens op de website bekijkt, valt je oog op de aangescherpte huisregels. Bezoek je de productieruimten? Dan draag je een haarnetje en stofjas, desinfecteer je je handen en volg je de looppaden binnen de rode lijnen.

Verankeren en waarborgen

Toch zijn de meeste kwaliteitseisen niet nieuw voor De Budelse, beaamt Sylvia. “We zijn ons meer dan goed bewust van de gevaren en risico’s. Altijd al. Zo werken we met voedselveilige inkt, grondstoffen, smeer- en poetsmiddelen. Ons hele productie-proces is zorgvuldig afgestemd op het voorkomen van besmettingsgevaar.”

“Met onze ISO 9001:2015 certificering tonen we aan dat we ons kwaliteitsmanagementsysteem prima op orde hebben”, vervolgt Sylvia. “We zijn een solide, transparante en betrouwbare partner”. Met de BRC-certificering bekrachtigt de verpakkingen- en printspecialist hun hoogwaardige kwaliteit op gebied van voedselveilige verpakkingen.

Met personeelstrainingen voor zowel de huidige als nieuwe medewerkers verankert De Budelse de BRC-normen en eisen in de hele organisatie. Het hazard- en riskteam ziet erop toe dat de huisregels zorgvuldig worden nageleefd. En jaarlijkse audits waarborgen de continuïteit van de kwaliteit en de voedselveilige verpakkingen.

Een voedselveilige pluim!

De bewuste en duurzame handelswijze is beloond: de BRC-certificering is een feit. Dat de striktere eisen op gebied van kleding, verzorging en het opbergen van persoonlijke eigendommen niet voor iedereen altijd even gemakkelijk zijn, erkent Sylvia. 

En daar waar De Budelse pronkt met de nieuwverworven certificering, complimenteert de kwaliteitsmanager haar collega’s: “Jullie verdienen een grote pluim! We hebben het echt met zijn allen gedaan!”