Farmaceutische verpakkingen

Kartonnen verpakkingen voor de farmaceutische industrie worden bij De Budelse altijd vervaardigd volgens de Good Manufacturers Practice ofwel de GMP-richtlijnen. Het productieproces en het kwaliteitsmanagement zijn tot in detail vastgelegd en afgestemd op deze strikte regelgeving voor healthcareverpakkingen.

Dat betekent onder meer dat:

  • Elke afzonderlijke verpakking unieke bar- en QR-codes kan hebben ter identificatie en serialisatie.
  • Alle kartonnen verpakkingen tamper evident en anti-counterfeit gemaakt kunnen worden om vervalsing en namaken tegen te gaan.
  • Line clearance en hoogwaardige controleapparatuur mix-ups voorkomen.
  • Samples steekproefsgewijs worden getest.
  • De medewerkers werken volgens vastgelegde hygiënevoorschriften.

Alles onder één dak

Bij De Budelse gebeuren alle handelingen voor de realisatie van farmaceutische kartonnen verpakkingen onder één dak. Van digitaal printen tot offsetdrukken en van het stansen, vouwen en plakken van de doosjes tot en met het aanbrengen van braille en het plakken van de bijsluiters in diezelfde doosjes.
Dit praktisch voordeel bespaart niet alleen kosten, maar bevordert ook de productie- en leversnelheid. Daarnaast is het een belangrijke extra kwaliteitswaarborg, vooral voor verpakkingen bestemd voor de farmacie en voedselindustrie.

Braille

Blinden en slechtzienden moeten weten welk medicijndoosje ze in handen hebben. Daarom staat de medicijnnaam ook in braille op een medicinale verpakking. De juistheid van de informatie op de verpakking is essentieel en soms zelfs van levensbelang.

Speciale apparatuur (de EyeC Proofiler) scant en controleert elke opdruk van een verpakking; ook de driedimensionale puntjes van het brailleschrift. Geen oneffenheid ontgaat dit digitaal oog voor detail, zodat elke verpakking gegarandeerd voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.