Nieuwe offsetpers bij De Budelse: elke oplossing tot in de puntjes geregeld

Eind april heeft De Budelse packaging & print een nieuwe drukpers in gebruik genomen. De Heidelberg Speedmaster XL 75 is, zoals de naam doet vermoeden, razendsnel. Bovendien werkt deze pers met de grootst mogelijke precisie dankzij een ultramodern besturingssysteem die de kwaliteit van het drukwerk waarborgt en naar een nog hoger niveau tilt. Elk detail wordt op exact de juiste plek gedrukt.

Oplage na oplage.
“Dat geavanceerde en gedetailleerde kwaliteitmeetsysteem was doorslaggevend bij de keuze voor deze Heidelberg Speedmaster XL 75,” vertelt De Budelse-directeur Hans Geurtjens. “We denken graag mee in oplossingen en leveren kwalitatief hoogwaardige producten. Deze nieuwe drukpers draagt daar op alle vlakken nog meer aan bij.”

Extra bescherming dankzij uv-laklaag
Hoe de nieuwe offsetpers dat oplossingsgericht denken verbetert? Hans licht het toe aan de hand van een voorbeeld: “Naast de conventionele watergedragen inkt- en laksystemen kan deze pers ook een uv-laklaag aanbrengen. Dit geeft het drukwerk een luxere, glossy uitstraling. Dankzij onze nieuwe pers hebben we deze optie vanaf nu zelf in huis; het vergroot de mogelijkheden in maatwerk voor onze klanten. Daar zijn we best trots op.”

Minder verspilling
Hans legt uit dat de Speedmaster naast de constantere drukkwaliteit en uv-laklaag ook andere voordelen biedt. “Het maximale velformaat is groter, waardoor we ons papier en karton efficiënter kunnen indelen. Bovendien is de nieuwe pers veel sneller perfect op kleur. Dat alles leidt tot minder verspilling van de materialen en dat is weer beter voor het milieu.” Het tegengaan van die verspilling is sowieso een belangrijk paradepaardje voor De Budelse. Hun visie high volumes, short runs ofwel produceer hoge volumes in kleine oplages, bespaart bedrijven veel geld, ruimte en overbodig afval. Ook dat is oplossingsgericht meedenken, aldus Hans.
Met de nieuwe offsetpers zet De Budelse een belangrijke (schonere) stap richting de toekomst. Elke verpakkings- en drukwerkoplossing wordt met de grootste zorg tot in de puntjes geregeld. Mede dankzij de nieuwe Speedmaster.